Najmoćniji azijski pasoši, Srbija na 41. mestu

Srbija zauzima 41. mesto na listi namoćnijih pasoša na svetu, jer njegovi vlasnici mogu da otputuju u 131 zemlju bez vize ili da dobiju vizu po dolasku, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije "Henli end partners", navodi "Si-En-En".

Prvo mesto na listi najvrednijih pasoša, na osnovu mogućnosti za putovanje bez vize ili dobijanja vize po dolasku, dele Japan i Singapur, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta, navodi Si-En-En

Srbija zauzima 41. mesto na listi najmoćnijih pasoša na svetu, jer njegovi vlasnici mogu da odu u 131 zemlju bez vize ili da dobiju vizu po dolasku, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije "Henli end partners".

Od zemalja u okruženju, ispred srpskog je pasoš Slovenije, čiji vlasnici mogu da otputuju u 179 zemalja sveta, ali i hrvatski pasoš, sa kojim je moguće obići 167 zemalja.

Severna Makedonija je na 46, Crna Gora na 47, a BiH na 51. mestu.

Južna Koreja pala je s prvog mesta na drugo i tako se pridružila Finskoj i Nemačkoj. Vlasnici tih pasoša mogu da putuju bez vize u 187 zemalja širom sveta.

Na trećem mestu su Danska, Italija i Luksemburg, s čijim se pasošima bez vize može posetiti 186 država, a slede ih Francuska, Španija i Švedska sa 185.

Austrija, Holandija, Portugalija i Švajcarska dele peto mesto, a na šestom mestu nalaze se Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Kanada, Grčka, Irska i Norveška, navodi Si-En-En.

Najveći napredak zabeležili su Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su prvi put u istoriji ovog istraživanja ušli među prvih 20 i ovu poziciju dele sa San Marinom i Hrvatskom, koja je najniže rangirana članica EU.

Na dnu liste nalaze se Pakistan, Sirija i Irak.

Poslednje mesto na listi zauzeo je pasoš Avganistana, čiji vlasnici mogu da otputuju u samo 25 zemalja bez vize ili da je dobiju po dolasku.

Rezultati kompanije "Henli end partners" utemeljeni su na podacima Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво