Lončar uručio ugovore o nabavci laparoskopske opreme

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je tokom boravka u šabačkoj bolnici uručio osam preostalih ugovora, od ukupno 26, za bolnice u Srbiji o nabavci laparoskopske opreme za minimalno invazivne operacije. Vrednost jednog aparata je 15 miliona dinara, a Ministarstvo je za aparate izdvojilo tri miliona evra.

"Cilj nam je da naši pacijenti imaju iste uslove lečenja kao u Evropi i da se osim Beograda, komplikovane operacije rade i u bolnicama po gradovima Srbije, koje će za to biti opremljene sofisticiranim uređajima ali i kadrovski", rekao je u Šapcu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, uručujući ugovore o nabavci laparoskopske opreme direktorima osam bolnica.

"Nema zarastanja rana, nema previjanja, nema nekih komplikacija koje mogu da se dešavaju. Jednostavno rečeno, ozbiljni benefiti i za pacijente i za državu i za troškove. Drago mi je da je sve ovo uspelo, da smo obučili ljude i da smo dobili ono što smo želeli", rekao je Lončar. 

Tokom obilaska odeljenja hirurgije i neurologije, ministar Lončar je naglasio da nije slučajno došao u šabačku bolnicu, jer je ona pozitivan primer rada menadžmenta i zaposlenih koji su ne čekajući državu, donacijama zanavljali opremu.

"Prioriteti šabačke bolnice su minimalno invazivna hirurgija, interventna kardiologija, pejsmejker, angio-sala, zdravstvena zaštita dece i omladine, tu zaista pravimo dobre rezultate zato što imamo dobar sporazum sa Institutom za majku i dete", rekao je Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice Šabac.

Šabački lekari imaju dobru saradnju i sa Centrom za endokrinu hirurgiju. Oformljena je grupa mladih stručnjaka za interne bolesti koja je na obuci u Beogradu, tako da će Šapčani imati pejsmejker centar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво