Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole u Zvečanskoj

Nakon video-snimka nasilja nad maloletnim detetom od strane zaposlene, koji su objavljeni u sredstvima javnog informisanja, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Naime, na video-snimku postavljenom na društvenim mrežama, medicinska sestra u toj ustanovi na nasilan način po stupala je sa maloletnim detetom. Snimak je objavljen i u medijima. 

Rukovodiocu ustanove dat je rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima u navedenom slučaju i da Zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

"Po završetku postupka, zaštitnik građana će saopštiti svoja saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost i još jednom ukazao na obavezu nadležnih i društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece", navodi se u saopštenju obudsmana.

Na društvenim mrežama i u medijima juče se pojavio snimak na kojem se vidi da medicinska sestra ulazi u sobu sa bebama i drži telefon u rukama, iako to nije dozvoljeno.

Dete drži neprikladno, za jednu ruku, i gotovo ga baca u krevetac.

Zatim se na snimku vidi kako telefonom snima drugu bebu, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radi nešto na mobilnom telefonu.

Direktor Centra Zoran Milačić je o tom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je poručio da bi svi koji krše zakon trebalo da budu kažnjeni.

"Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju", rekao je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво