Renoviran banjski kompleks u Jošaničkoj banji

Zajedničkim ulaganjem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i opštine Raška, potpuno je renoviran banjski kompleks u Jošaničkoj banji. Vrednost investicija je više od 200 miliona dinara. Blatno kupatilo, sauna i bazen kao i preuređen park uticali su i na broj turista.

Nalazi se na samo 24 kilometra od Kopaonika. Međutim, turizam u Jošaničkoj banji razvijao se stidljivo uprkos činjenici da je potencijal ogroman.

Zabrinjavao je i podatak da je broj noćenja na Kopaniku mnogostruko porastao u protekloj deceniji a da to nije imalo uticaja na razvoj Jošaničke banje.

"Turizam je od osamdesetih, osnivanjem Geneksa na Kopaoniku, polako uzimao primat kada su u pitanju privredne grane od kojih je živela ova opština", rekao je direktor Turističke organizacije Raška Radenko Cvetić.

Od renoviranja novog banjskog kupatila i osnivanja ambulante za fizikalnu terapiju, situacija u Jošaničkoj banji menja se nabolje.

"Čujem da je ovo kuća koja će nastaviti da živi i nadalje, a uspeh ove banje je neverovatan", kaže gost Jošaničke banje Ismet Agović iz Rožaja.

Ljuba Ljubić iz Višnjičke banje već 23 godine ide po raznim banjama. "Prvi put sam ovde i zaista je mir, šuma, divljina – lepo je", kaže Ljuba.

Ulaganje države i opštine u infrastrukturu uticalo je i na broj kreveta. Sa stidljivih pdesetak pre 10 godina, danas je u ponudi više od 200 kreveta u kategorisanim objektima.

"Broj gostiju koji dolaze i informacije koje traže govore u prilog tome da je nedovoljan broj ležajeva u Jošaničkoj banji, s obzirom na to da je banja u ekspanziji i da se dešava razvoj, da je dobra propaganda u poslednje vreme", ističe Jugoslav Radoičić, vlasnik apartmana.

Tople banjske vode blagotvorno deluju na reumu, bolesti želuca i bolesti kože. Nažalost, više decenija banja je bila zanemarivana pa je najveći deo tople lekovite vode oticao niz reku Jošanicu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи