Najveća nagrada je spasen ljudski život

Kako je splet okolnosti zauvek spojio tehničara Hitne pomoći i radnika obezbeđenja?

Čovek je upao u šaht. To je jedina informacija koju je imao Nikolaj Itov, medicinski tehničar, kada je sa ekipom Hitne pomoći krenuo na teren. Na "Prokopu", gde se nezgoda desila, video je čoveka kako leži na dubini od 12 metara.

Odmah mu je bilo jasno da je teško povređen i da će morati da se spusti dole da mu pomogne. Timski su radili Hitna pomoć i Vatrogasno - spasilačka brigada.  

"Najteže je što nismo znali u kakvom je stanju, kolikoje izgubio krvi, koliko brzo moramo da reagujemo, da li bi trebalo da vodimo računa o nekim bezbednosnim rizicima. Sve je proteklo u najboljem redu. Čovek je izvučen iz te rupe, prebačen do Urgentnog centra i u dobrom je stanju",rekao je Nikolaj Itov, medicinski tehničar u Hitnoj pomoći.

Nikolaj Itov skoro tri decenije radi u Hitnoj pomoći i imao je, kaže, 170 uspešnih reanimacija. Najveća nagrada mu je spasen ljudski život.

"To se skoro desilo u Hajd parku. Čovek je džogirao, doživeo je srčani zastoj, pao je bez svesti, prolaznici su zvali nas. Mi smo došli, radili smo reanimaciju i vratili smo čoveka u život", ispričao je Itov.

Radnik obezbeđenja kome su ostala tri meseca do penzije, oporavlja se na Intezivnoj nezi. Nikolaj ga je sinoć obišao sa kolegama.

Želeo je lično da se uveri da je dobro i da mu poželi brz oporavak. Nisu mnogo pričali. Nije ni bilo potrebe - dobro su se razumeli.

broj komentara 0 pošalji komentar