Sećanje na Danku Novović

U Galeriji Radio-televizije Srbije održana je komemoracija povodom smrti Danke Novović, jedne od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a.

Porodica, prijatelji i saradnici opraštaju se od Danke Novović. U Galeriji RTS-a održana je komemoracija, jednoj od najslavnijih voditeljki našeg Informativnog programa.

Bila je veliki profesionalac, u RTS-u provela je citav radni vek, a u ime svih u televiziji koji su je voleli, na komemoraciji su govorili dugogodišnja spikerka i jedna od Dankinih najboljih prijateljica Staka Novković, spikerka Vesna Radosavljević i realizator Rajko Rakićević.

"Šta govoriti u času kad je stao život, a ostala tišina, počela je emotivno obraćanje na komemoraciji koleginice, ali pre svega prijateljice", Staka Novković, dugogodišnja spikerka RTS koja je sa Dankom Novković primljena u RTS na istoj audiciji 1963. godine.

"Bila je lepa pojava na ekranu, dobar prenosilac vesti, specifičnog glasa, ali pre svega Danka je bila otvorenog srca i duše i zato smo je voleli i cenili", kaže Staka Novković.

"Malo je reći da je bila profesionalac, veliki profesionalac, vrhunska u svojoj profesiji, imala je briljantnu karijeru, ali pre svega Danka je bila veliki čovek", istakao je Rajko Rakićević.

Zanimljivosti iz druženja sa Dankom, podelila je i spikerka Vesna Radosavljević koja je sa njom bila u kontaktu do poslednjeg dana. Ističe da je Danka hrabrila mlađe kolege u teškim situacijama, profesiju branila od neukosti, a u Informativni program unosila svetlost.

Danka Novović rođena je u Prokuplju 1943. godine, živela u Uroševcu, a 1953. doseljava se sa porodicom u Beograd. Primljena je na audiciji za TV spikere 1963. u Televiziju Beograd i svoj radni vek, do 2003. godine, provela u RTS-u, pored ostalog i kao urednica Dnevnika.

Dobitinica je velikog broja nagrada, uključujući šest spikerskih i umetničkih nagrada "Gordana Boneti", kao i ovogodišnju nagradu za negovanje kulture govora "Radmila Vidak".

Poslednji ispraćaj pred kremaciju održaće se na Novom groblju u Beogradu u petak, 19. jula u 15 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво