Mihajlović: Svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila poslednji slučaj rodnog nasilja koji se desio u Pančevu, kada je još jedna žena izgubila život.

"Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas. Svaki oblik nasilja moramo osuditi i na njega reagovati, jer ono nije privatna stvar i pogađa svakog od nas", rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da je taj slučaj nasilja nad ženama pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje.

"Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", izjavila je potpredsenica vlade i ukazala da čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti dovoljno žrtve nasilja.

Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je za iskorenjivanje nasilja nad ženama neophodno uključivanje čitavog društva, medija, civilnog sektora i svakog pojedinca i pojedinke, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво