U finišu programa "Gradimo zajedno" i zona 185 projekata

Više od sedam milijardi dinara za dve godine uloženo je u projekte širom Srbije u okviru projekta "Gradimo zajedno", koji se odnosi na podršku razvoju lokalne i regionalne infrastrukture i u opremanje industrijskih zona.

U ovom projektu je učestvovalo 88 lokalnih samouprava širom Srbije. Radilo se o projektima o kojima su odlučili sami građani a odnose se na obnovu škola, vrtića, sala za fizičko, puteva, rekao je gostujući u Jutarnjem programu državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Sredstva iz kredita Evropske investicione banke moraju se utrošiti do kraja 2019. godine kada ističe rok za realizaciju projekta.

"To se radi još od 2009. godine i gotovo da nema lokalne samouprave u Srbiji koja nije dobila podršku za neki od projekata kroz ovaj program, odnosno iz ovih sredstava. Mi smo 2018. i 2019. godinu posebno potencirali jer ovaj program moramo da okončamo do kraja 2019. godine prema sporazumu koji je ratifikovan u Skupštini Srbije sa Evropskom investicionom bankom", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, 185 projekata je ili završeno ili su u toku i biće realizovani do kraja godine.

"Jako je važno da apelujemo na lokalne samouprave da se više posvete izradi, definisanju i usvajanju projektno-tehničke dokumentacije kako bi olakšali da i u ovoj ali i u narednim godinama neke druge projekte realizujemo", rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Karakter ovog programa je bio takav da je obuhvatao najširi mogući spektar projekata od putne do socijalne infrastrukture, odnosno ustanova javnog karaktera na lokalnom nivou.

Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan javni poziv opštinama da prijave projekte za drugi važan program koji sprovodi a tiče se uređenja poslovnih zona.

"Trideset pet projekata se finansira kroz ovaj program ukupne vrednosti oko 900 miliona dinara. Kroz ovaj program ćemo nastaviti da budemo prisutni i narednih godina i gledaćemo da ga upodobimo potrebama privrede, lokalnih samouprava ali i novim ekonomskim okolnostima u kojima se Srbija sada nalazi", istakao je za RTS državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво