Saradnja tužilaca Srbije i Belgije

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, zajedno sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva, boravi u radnoj poseti Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije u okviru sporazuma o saradnji ova dva tužilaštva u oblasti borbe protiv organizovanog i drugih teških oblika kriminala.

Tokom posete Republički javni tužilac je održala sastanke sa Federalnim tužiocem Kraljevine Belgije, gospodinom Frederikom Van Leuveom, kao i sa članovima Upravnog kolegijuma Federalnog tužilaštva koji su zaduženi za međunarodnu saradnju i borbu protiv organizovanog kriminala, navedeno je u saopštenju.

Federalni tužilac, gospodin Van Leuve, je i ovom prilikom pohvalio saradnju koju naša dva tužilaštva ostvaruju i podržao rad Republičkog javnog tužilaštva u pravcu integracija u institucije za pravosudnu saradnju Evropske Unije.

Takođe, Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je tokom sastanka sa glavnim tužiocem grada i oblasti Antverpen razmenila iskustva i izazove sa kojima se tužilaštva Srbije i ove oblasti susreću u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga, posebno kokaina, imajući u vidu važnost ovog grada kao jedne od najvećih luka u Evropi.

U sklopu službene posete Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je prisustvovala i radnom sastanku sa rukovodiocem i predstavnicima Odeljenja za pridruživanje Republike Srbije Evropskoj Uniji u okviru Generalnog direktorata za proširenje, gospođom Katarinom Vendt, kao i sa predstavnicima Generalnog direktorata za pravosuđe Evropske Komisije.

U toku razgovora naglašen je značaj aktivnosti koje Republičko javno tužilaštvo preduzima u okviru akcionih planova u pregovaračkim poglavljima 23 i 24, a posebno aktivnosti koje se tiču učešća javnog tužilaštva naše zemlje u radu mreža za pravosudnu saradnju Evropske Unije kao što su EUROJUST i EJN.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 15:57) - FORum LIvii [neregistrovani]

losa iskustva

I kada dodje momenat da Srbiji treba biti izrucena neka osoba po poternici specijalnog Tuzilastva za ratne zlocine iz Beograd a, slucaj dobije neki politicki tok i obicno PUKNE ova dogovorena saradnja.Slucaj Ejupa Ganica, Haradinaja, Tacija, i mnogi drugi, isli su ovim tokom.Od ptpisane ,, saradnje ,, do razocarenja u saradnju, pravo, prijateljstvo i potpisane ugovore.Uz to , nasi odnosi sa Belgijom su obelezeni visedeceniskim neprijateljskim stavom Belgije prema nama.