Donacija EU zatvoru u Pančevu

U Kazneno-popravni zavod u Pančevu stiglo je 26 novih automobila koje je Evropska unija preko IPA projekta donirala Upravi za alternativne sankcije. Po jedno vozilo dobiće 24 grada u Srbiji, dok će Beograd dobiti dva, a ukupna vrednost je 298.000 evra.

Novi automobili, ali i računari, koje su dobile kancelarije u Pančevu i drugim gradovima, koristiće i za promociju izvršenja alternativnih sankcija umesto izdržavanja zatvorskih kazni, jer to doprinosi zajednici i pomaže resocijalizaciji osuđenika. U Evropskoj uniji to je mnogo zastupljenije nego kod nas.

Svečanoj primopredaji automobila prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović i ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

"Ovi automobili će pomoći poverenicima da na brži, lakši i efikasniji način vrše nadzor nad licima koji su na izvršenju alternativnih sankcija. Ovo je samo jedan od projekata koji imaju za cilj da poboljšaju situaciju u toj oblasti. Naravno, trebalo bi povećati broj poverenika", navodi ambasador Srbije u EU Sem Fabrici.

Ministarka pravde Nela Kuburović ističe da se radi na unapređenju sistema za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji.

"Pre nekoliko meseci imali smo završetak projekta koji je omogućio obuku zaposlenih u kazneno-popravnim zavodima, a zahvaljujući sredstvima Evropske unije pravi se i novi kompleks u Zavodu za žene u Požarevcu. To sve pokazuje da se radi na unapređenju sistema za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji", dodala je Kuburovićeva.

U Srbiji je u poslednje četiri godine izrečeno preko 2.200 alternativnih sankcija, ali cilj je da ih bude još više, jer to smanjuje prenatrpanost u zatvorima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи