Vučić deci sa Kosmeta: Beograd će uvek biti vaš glavni grad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je u zdanju na Andrićevom vencu decu iz osnovnih škola sa severa Kosova i Metohije.

Beograd je uvek bio i uvek će biti vaš glavni grad, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić deci iz osnovnih škola sa severa KiM, koje je ugostio u svojim kancelarijama.

"To je vaš glavni grad, uvek je bio i uvek će biti. Ipak, moja najvažnija poruka je da učite i budete vredni, slušate roditelje, radite i verujete u sebe. I da se borite da ostanete i opstanete na KiM, i u Ibarskom Kolašinu i u Zvečanu i drugim mestima", rekao je Vučić grupi od 31 osnovca iz škola na severu Kosova i Metohije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je u škole na Kosovu i Metohiji upisano više srpske dece nego prethodne godine.

Kazao je da u Kosovskoj Mitrovici, na primer, ima više upisane dece u prvom upisnom roku i da će ih biti još više posle drugog upisanog roka.

Vučić je zapitao decu da li im se sviđa Beograd i poručio im da će to uvek biti za njih glavni grad.

Predsednik Srbije je rekao deci da treba više da čitaju i poručio u šali "knjigu u šake".

Pitao je dečake u prisustvu medija da li igraju fudbar i dodao da će se detaljnije ispričati na ručku koji će sa njima imati.

"Ko će od vas da bude predsednik? Bar troje ili četvoro od vas bi to moglo da postane", kazao je Vučić.

Osnovci, njih 31, uzrasta između 12 i 14 godina, iz Zubinog potoka i Zvečana, borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predsednik će im biti i domaćin na ručku, a deca će obići i izložbu "Odbrana 78", u Muzeju grada Beograda, autora Dušana Jovovića, koja sadrži više od 250 najimpozantnijih originalnih artefakata koja bude bolna sećanja na NATO agresiju.

Takođe, školarci će obići glavni grad, a na Kosmet se vraćaju sutra. Oni su u zgradi na Andrićevom vencu obišli radne prostorije predsednika i upoznali se sa istorijatom zgrade.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво