Poruka Novaka Đokovića: Pomozite da izgradimo vrtiće

Kreće nacionalna kampanja "Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno" "Egzita" i "Novak Đoković fondacije" uz podršku RTS-a. Najbolji teniser sveta poziva ljude da podrže kampanju da bi bilo izgrađeno što više vrtića i da bi svako dete imalo pristup predškolskom obrazovanju.

Novak Đoković je u Londonu gde učestvuje na Vimblodnu. Međutim, povodom početka kampanje uputio je video-poruku. Svima je poželeo dobrodošlicu na "Egzit" 2019. godine.  

"Možete pratiti Egzit festival preko RTS-a i zamolio bih vas da podržite zajedničku kampanju između 'Novak Đoković fondacije' i 'Egzit fondacije' kako bismo izgradili što više vrtića u Srbiji, da bi svako dete imalo mesta i da bi svako dete imalo pristup predškolskom obrazovanju. Pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn. Hvala svima na pažnji i na podršci i uživajte u ovogodišnjem festivalu", poručio je Đoković.

Jelena Đoković rekla je za RTS da je cilj kampanje da se pozovu ljudi da doniraju novac za otvaranje vrtića.

"Dobar glas se daleko čuje. Trudimo se da izađemo iz nacionalnog okvira i da odemo globalno i pozovemo ljude dobre volje", navela je Jelena Đoković.

Dodaje da postoje problemi jer mnoga deca ne idu u vrtić i zbog toga je potrebno otvoriti kapacitete širom Srbije.

Generalni menadžer "Egzita" Dušan Kovačević je rekao da će promena sveta doći tako što će deci biti omogućeno da odrastu na pravi način i da znaju sve ono što su prethodne generacije propustile.

Zbog toga su, kaže vrtići važni, a Novak Đoković fondacija je to prepoznala i zajendo sa "Egzitom" se bavi tom temom.

Za korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Prvi cilj je da se tokom četiri dana trajanja festivala prikupi 18.450.000 dinara za rekonstrukciju vrtića "Lasta" u naselju Čenej u Novom Sadu, koji trenutno pohađa 88 dece.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво