Uskoro će opet zamirisati hleb iz pekare koja je bila potopljena

Mesec dana posle poplave u Lučanima, vlasnicima potopljene pekare u Đeraću stigla je pomoć koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fasada je ponovo urađena, ali u pekari već mesec dana ne miriše hleb. Pod vodom je bilo 12 mašina, a oštećena je sva oprema.

U obilasku poplavljenog područja u to se uverio predsednik Srbije i četrnaestogodišnjem Milošu obećao pomoć.

"Velika čast za mene i za moju porodicu, jedva čekam da majstori završe za nekih desetak-petnaestak dana da bih ja ponovo krenuo da radim, proizvodio što više hlebova", rekao je Miloš Matijević iz Đeraća.

Da Matijevići ponovo započnu proizvodnju, električari i keramičari svoje poslove privode kraju.

"Sve ovo što je bilo od ove keramike, ovo podlupilo od vode, vlage, to smo morali da skinemo. Ove zdrave nismo ništa dirali. Sređivali smo to, radimo, uradili smo možda več nekih 350 kvadrata", ističe keramičar Marko Šibinac.

Svaki put kada se Bjelica poslednjih godina izlivala u Đeraću, pod vodom je bila i pekara. Četvoročlanoj porodici proizvodnja hleba i peciva jedini je prihod, a štete sami nisu mogli sanirati.

"Pomoć koja je obećana od gospodina predsednika, znači sve je ispunjeno od pomoći, prvo kao ljudsko nešto što je ljudski, što je jedini predsednik koji je došao da vidi nas... mi godinama, isti problem imamo", ističe Mira Matijević.

Kada mašine stignu sa remonta, Miloš se nada da će ponovo u treću smenu. Nada se i da će predsednik Srbije ispuniti još jedno obećanje. Da ponovo dođe i proba njihov hleb.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво