Uskoro će opet zamirisati hleb iz pekare koja je bila potopljena

Mesec dana posle poplave u Lučanima, vlasnicima potopljene pekare u Đeraću stigla je pomoć koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fasada je ponovo urađena, ali u pekari već mesec dana ne miriše hleb. Pod vodom je bilo 12 mašina, a oštećena je sva oprema.

U obilasku poplavljenog područja u to se uverio predsednik Srbije i četrnaestogodišnjem Milošu obećao pomoć.

"Velika čast za mene i za moju porodicu, jedva čekam da majstori završe za nekih desetak-petnaestak dana da bih ja ponovo krenuo da radim, proizvodio što više hlebova", rekao je Miloš Matijević iz Đeraća.

Da Matijevići ponovo započnu proizvodnju, električari i keramičari svoje poslove privode kraju.

"Sve ovo što je bilo od ove keramike, ovo podlupilo od vode, vlage, to smo morali da skinemo. Ove zdrave nismo ništa dirali. Sređivali smo to, radimo, uradili smo možda več nekih 350 kvadrata", ističe keramičar Marko Šibinac.

Svaki put kada se Bjelica poslednjih godina izlivala u Đeraću, pod vodom je bila i pekara. Četvoročlanoj porodici proizvodnja hleba i peciva jedini je prihod, a štete sami nisu mogli sanirati.

"Pomoć koja je obećana od gospodina predsednika, znači sve je ispunjeno od pomoći, prvo kao ljudsko nešto što je ljudski, što je jedini predsednik koji je došao da vidi nas... mi godinama, isti problem imamo", ističe Mira Matijević.

Kada mašine stignu sa remonta, Miloš se nada da će ponovo u treću smenu. Nada se i da će predsednik Srbije ispuniti još jedno obećanje. Da ponovo dođe i proba njihov hleb.

broj komentara 0 pošalji komentar