Dvanaest novih linija iz Niša – poleće i "Er Srbija"

Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu kreće dvanaest novih linija ka evropskim zemljama. Karte su uveliko u prodaji, a posle dužeg vremena sa ovog aerodroma leteće domaća avio-kompanija.

Za putovanje do deset evropskih gradova, tokom prvih pet meseci ove godine usluge niškog aerodroma iskoristilo je nešto više od 135 hiljada putnika. Očekuje se da će ih ubuduće biti više, jer od polovine jula kreće dvanaest novih linija.

Karte mogu da se kupe od pre mesec dana.

"Ja mislim da je najjeftinija destinacija Tivat, ali i Ljubljana je jako povoljna. Tu se cene kreću, već povratna karta za nekih pedesetak evra može da se nađe", kaže turistički radnik Sanja Božilov.

Na aerodormu je, kažu, sve spremno za povećan obim posla a linije su izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera. Zato najviše polazaka za Nemačku.

"Analizirali smo prisustvo stranih kompanija u regionu jugoistočne Srbije, njihova sedišta, i fabrike u ostalim državama u Evropi i pokušali da obezbedimo do tih destinacija takođe veze, jer smatramo da ćemo na bazi pozitivnih iskustava kompanija koje su već prisutne u regionu, moći efikasnije da radimo na privlačenju novih investitora", kaže Milan Ranđelović iz Kacelarije za lokalni ekonomski razvoj Niša.

Pi-ar aerodroma Niš Ivanka Stanisavljević kaže da je čitav tim sa velikim ushićenjem spreman za doček prvog aviona kompanije "Er Srbija" koji će sleteti petnaestog jula.

Uz to, i poziv turističkim agencijama da iskoriste blizinu aerodroma i ogranizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. jul 2019, 01:41) - anonymous [neregistrovani]

Приоритети

Лепо. Али, нишки аеродром ПРВО мора да среди тоалете, климатизацију, улазак у и излазак из авиона. Данас сам путовао за Бергамо, први пут са овог аеродрома, и тужно констатујем да је нишки аеродром најмусавији од бар педесет које сам користио. Аеродром у Момбаси (Кенија) је вишестуко чистији и бољи...

(nedelja, 07. jul 2019, 16:49) - anonymous [neregistrovani]

Novi letovi

Interesuju me letovi za Leipzig i Eidhoven hoće li ih biti

(nedelja, 07. jul 2019, 09:22) - anonymous [neregistrovani]

Dobri ste

Dobri ste. Banjalucki je za 5 mj. prevezao duplo manje ali on je tek krenuo da se zahuktava. Vi sa 135 hiljada ste sasvim dobri.

(nedelja, 07. jul 2019, 07:19) - Predrag Jovicic [neregistrovani]

Vazno

Interesuje me dali ce biti linija za Groningen jer mislim da tamo zivi veliki broj srba

(nedelja, 07. jul 2019, 00:55) - Milan Pejčić [neregistrovani]

12 linija

Mene zanima zašto nema karte u prodaji, zašto ne mogu kupiti kartu unapred 3 meseca.

(nedelja, 07. jul 2019, 00:32) - ognjan bogdanovic [neregistrovani]

samo napred nis

nadamo se da se letovi prosiru na tursku i okolinu hvala iz melburna ognjan

(subota, 06. jul 2019, 21:27) - dzordze ostojic [neregistrovani]

dedipanda@gmail.com

zanima me koliko ce stati povratna karta ljubljana --nis.