Sastanak CarGo i Komunalne policije, danas bez protesta

Predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Teknolodžis Vuk Guberinić sastali su se u Beogradu sa načelnikom Komunalne policije Ivanom Divcem. Naveli su da se od Komunalne policije očekuje da prestane sa pružanjem asistencije saobraćajnoj inspekciji dok se sud ne izjasni o procesima koji su u toku u vezi sa oduzetim vozilima.

Aleksandar Vučić je rekao da zahtevaju da se prvo poštuje pretpostavka nevinosti, navedeno je u saopštenju CarGo.

"Mi potpuno poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov oduzimanja vozila članovima našeg udruženja koji pomažu drugim članovima", rekao je Vučić i dodao da se Ivan Divac odazvao jučerašnjem pozivu za sastanak na kome je objasnio po čijem su nalogu delovali i da iz tog razloga danas neće biti blokade ispred Komunalne.

Međutim, Vučić napominje da CarGo neće odustati od masovnih protesta, ako gradski organi ne odustanu od nelegalnog progona".

Iz udruženja je navedeno i da će u ponedeljak objaviti snimak na kome se jasno vidi kako je pripadnik Interventne policije udario člana CarGo nakon nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila.

Predsednik Udruženja CarGo najavio je da će ovaj snimak kao dokaz biti prvo predat tužilaštvu, a onda i prosleđen medijima i objavljen na društvenim mrežama.

broj komentara 0 pošalji komentar