Vulin: Još jedna generacija kojoj ćemo sa ponosom moći da predamo brigu o zemlji

U Domu Narodne skupštine Srbije održana je svečanost povodom završetka školovanja polaznika 8. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 62. klase Generalštabnog usavršavanja.

Osma klasa studija bezbednosti i odbrane broji devet polaznika, od kojih je njih petoro iz državne uprave i službe Vlade Republike Srbije, tri su oficira Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedan pripadnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Generalštabno usavršavanje ove godine završila su 24 oficira Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tri oficira oružanih snaga BiH i jedan oficir Ministarstva odbrane Nigerije.

"Na nove dužnosti odlazimo bogatiji znanjem i iskustvom, svesni obaveza koje nas očekuju, spremni da prihvatimo svoj deo odgovornosti i da sveukupnim radom i zalaganjem unapredimo operativne sposobnosti Vojske Srbije i stanje sistema odbrane u celini", poručio je sa govornice potpukovnik Vladimir Ušljebrk.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija danas jača za još jednu generaciju oficira "koji će umeti da stanu ispred stroja i koji će u strašnom i najstrašnijem času umeti da zaštite svoju zemlju i svoj narod".

"Ponosni na njih i one koji su bili pre nas, sa pouzdanjem i sigurnošću možemo da kažemo: evo još jedne generacije ljudi koji iznad svega vole i cene slobodu, evo još jedne generacije kojoj ćemo sa ponosom moći da predamo brigu o zemlji, o narodu o onima koji za njima tek dolaze", rekao je Vulin. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво