Vrtići na levoj obali Dunava bezbedni za decu

Vrtići na levoj obali Dunava, u naseljima u kojima su se proteklih dana građani borili sa posledicama obilnih padavina, bezbedni su za decu i šteta koju procenjujemo na oko milion dinara polako se sanira, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je rekao da će neko vreme biti zatvoren samo vrtić "Lastavica" gde će sanacija dvorišta biti duža zbog neophodnih ispitivanja i zamene zemljišta, te da od ponedeljka i vrtić "Mimoza" ima potvrdu Gradskog zavoda za javno zdravlje da je bezbedan za korišćenje.

"Proteklih dana nadležne institucije obavljale su svoj deo posla i vrtići u koje je ulazila voda detaljno su čišćeni, poplavljena dvorišta su isušivana, mobilijar je dezinfikovan, tako da nema bojazni od bilo kakvih daljih posledica", rekao je Gak.

On je istakao da od ukupno 32 vrtića, koliko ih ima Predškolska ustanova "Boško Buha" na Paliluli, gotovo polovina je na levoj obali Dunava, ali da je brzom reakcijom zaposlenih u predškolskoj ustanovi sprečena veća šteta na objektima.

"Većina oštećenja je već sanirana, čekaju nas samo krupnije intervencije, ali je u ovom trenutku najbitnije da vrtići normalno funkcionišu i da su, pre svega, bezbedni", zaključio je Gak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво