Đorđević obišao napušteno dete iz Višnjice

Nakon saznanja da je u Višnjici pronađeno dete staro godinu i po dana, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je napušteno dete koje je smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj kako bi se uverio da li je zbrinuto na najbolji mogući način.

Zoran Đorđević je zahvalio svim nadležnim organima koji su odmah postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao i savesnim građanima na brzom reagovanju i pružanju adekvatne pomoći.

Kako kaže ministar, još jednom smo svi zajedno pokazali da smo odgovorno društvo koje ima izraženu empatiju prema drugima i koje uvek pruža pomoć onima kojima je ona neophodna.

"Jedna od prioritetnih aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kojoj se pridaje posebna pažnja jeste zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer svako dete zaslužuje i mora da ima najbolju zaštitu i pravo na bezbrižno odrastanje. Dete koje je napušteno biće u što kraćem periodu smešteno u jednu od hraniteljskih porodica, a nakon toga, u skladu sa njegovim potrebama, Centar za socijalni rad Palilula i Leskovac, odlučiće o daljim postupcima koji su u najboljem interesu za dete", rekao je ministar.

Đorđević je istakao da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete emocionalno i higijenski zapušteno bez vidljivih tragova koje bi ukazivalo na druge vrste zapuštanja i zlostavljanja deteta. Kako kaže, najbitnije je da je to dete sada na sigurnom i da je živo i zdravo.

"Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta. Ministarstvo će i ovaj, kao i svaki prethodni put, učiniti sve da ove dete raste u zdravom okruženju i ima sve preduslove za srećno detinjstvo i svetliju budućnost", zaključio je Đorđević.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 03. jul 2019, 11:14) - anonymous [neregistrovani]

Pa da.

Srpska napuštena budućnost...Kukamo na belu kugu, a ovamo ostavljaju decu na putu da umru?Samo da ga novi roditelji ne budu učili o ratovima i mržnji prema drugima...

(sreda, 03. jul 2019, 10:47) - anonymous [neregistrovani]

Gospode Boze

Napustaju starce, napustaju decu - u sta su se takozvani ljudi pretvorili?