Počeo upis na fakultetima, ETF među prvima deli indekse

Na državnim fakultetima u Srbiji počeo je upis brucoša. Među prvima i ove godine indekse deli Elektrotehnički fakultet. I studenti i profesori zadovoljni su prijemnim ispitom.

Određeni broj brucoša kombinovali su prijemne na ETF-u i Mašinskom fakultetu. Oni koji su polagali prijemni iz fizike, a njih je bilo daleko manje, dobili su i bodove za prvi kolokvijum.

Jedan od brucoša kaže da je zadovoljan što nije morao da polaže prijemni zbog nagrade iz matematike koju sam osvojio u četvrtoj godini srednje škole.

"Upisao sam softversko inženjerstvo i očekujem je da me fakultet pripremi za moj budući posao i da priliku i znanje da u budućnosti ootvorim svoj biznis", dodaje brucoš ETF-a.

I njegove buduće kolege očekuju da će im studije ETF-a dati dovoljno znanja da napreduju u oblastima programiranja i elektrotehnike.

Mnogo je studenata sa veoma velikim brojem bodova iz srednje škole.

Prodekan ETF-a Predrag Ivaniš kaže da je reč o 350 Vukovaca.

"Biće malo drugačija slika upisanih, ali pokazalo se da su dobro znanje studenata i dosta dobro pogođen prijemni ispit uradili dobru klasifikaciju", smatra Ivaniš.

Za one starije, koji se odluče za master na ETF-u, priprema se novi program.

"Na konkursu za master program iz programiranja i informacionih tehnologija analize podataka i organizacije od nacionalnog značaja naš predlog koji je napravljen u saradnji sa FON-om je dobio maksimalan broj bodova i zauzeo prvo mesto na tom konkursu", ukazuje dekan ETF-a Milo Tomašević.

I ove godine vlada veliko interesovanje za fakultete koji školuju IT stručnjake, stomatologe, lekare.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво