Srpskom "E-Inspektoru" treće mesto u Londonu

Drugu godinu za redom, u Londonu su dodeljene nagrade "Evropa u nastajanju", čiji je cilj da zapadnim investitorima predstave najbolje projekte Srednje i Jugoistočne Evrope. Srpski projekat "E-Inspektor" Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu osvojio je treće mesto u oblasti inovacija.

Nagrade "Evropa u nastajanju" pod lupom su investitora u londonskom Sitiju.

"Zemlje članice Evropske unije imaju pristup evropskim fondovima za promociju. Zemlje van EU to nemaju i zato mislim da je program ‘Evropa u nastajanju' za njih odlična prilika da promovišu projekte svojih zemalja", izjavio je partner-osnivač te organizacije Enžej Robel.

Dve godine posle uvođenja, elektronska uprava u Srbiji dobila je međunarodnu potvrdu. Projekat "E-Inspektor" nagrađen je u oblasti inovacija.

"Domaća ideja od projektnog zadatka do same realizacije softvera - to je srpsko rešenje. Od nove godine četiri pilot inspekcije koriste ovaj informacioni sistem. To su sanitarna inspekcija, upravni inspektorat, inspektorat za rad i tržišna inspekcija. U julu ćemo 36 inspekcija imati u ovom sistemu, a do kraja godine sve 43 inspekcijske službe u Republici Srbiji", istakao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović.

Nagradu za turističku ponudu ponela je Estonija, zemlja na koju se Srbija ugledala uvođenjem elektronske uprave. Pouke za srpski turizam navela je princeza Katarina Karađorđević, koja je i predsednica engleskog Saveza za turizam i putovanja.

"U Estoniji, osim što imaju mnoštvo prelepih građevina, potpuno su posvećeni i prilagođeni svakom turističkom zahtevu, a imaju izuzetno mnogo potencijala", rekla je princeza Katarina.

Nagrade "Evropa u nastajanju", koje posebno promoviše poljska zajednica u Britaniji, stare su samo dve godine, ali već daju rezultate. Ona predstavlja priliku za zemlje Srednje i Jugoistočne Evrope da sebe predstave u najboljem svetlu i to upravo tu, gde to zaista nešto znači - u londonskom Sitiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи