Nagrade i priznanja za najuspešnije učesnike vojne vežbe u Nišu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručili su na svečanosti u Domu Garde nagrade i priznanja najuspešnijim pojedincima iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i organizacijama koje su svojom podrškom doprinele uspešnoj realizaciji Prikaza sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode",  održanog u Nišu, 10. maja ove godine.  

Prema rečima ministra Vulina, Vojska se ne pravi za jedan prikaz, ili jedan mesec - koliko je trajalo uvežbavanje, Vojska se pravi generacijama, kroz čitavu istoriju srpskog naroda, od kako postoji potreba da budemo slobodni. Tako i oni koji su danas nagrađeni, nisu dobili nagrade i priznanja samo zbog truda na prikazu.

"Vi niste danas nagrađeni za jedan prikaz, ma kako on veliki i uspešan bio. Vi ste nagrađeni za sve ove godine upornosti, strpljenja, tvrdoglavosti, hrabrosti. Vi ste danas nagrađeni zato što ste deo Vojske Srbije i zato što država Srbija i njen narod na vas mogu da se oslone kad je teško i kada je manje teško",  rekao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je istakao da i samo ime Prikaza "Odbrana slobode" obavezuje pripadnike Vojske da postoje, da bi sačuvali i odbranili slobodu našeg naroda. 

"Ovo je nagrada za sve ove godine koje ste uložili u odbranu slobode našeg naroda i ovo je nagrada za nadu, za budućnost, da ćete uvek biti tu kada našem narodu, našoj zemlji bude teško. Nagrađeni ste zato što ste najbolji među pripadnicima Vojske Srbije. Nema građanina naše zemlje koji ne oseti ponos, zahvalnost, sigurnost kada vas vidi na ulici, kada vas vidi kako obavljate svoje svakodnevne zadatke, kada vas vidi postrojene, kada vas vidi kako marširate, kada vas vidi kako ponosno stojite ispred naše zastave", rekao je između ostalog Vulin.

Organizacijama koje su pomogle prikaz, ministar Vulin je poručio da su nagrađene ne samo za materijalnu pomoć i ono što su uradile kako bi prikaz "Odbrana slobode" bio veličanstven, već i za iskrenu ljubav i poštovanje koje osećaju prema Vojsci Srbije. 

"Vojska Srbije se ceni, voli i poštuje, o njoj se misli dobro i ne zato što je to neko naredio, već zato što ste uspeli da zaslužite poštovanje, pažnju, ljubav, poverenje", navodi Vulin, dodavši da su Srbi za mir spremni da urade skoro sve, ali za slobodu su spremni da urade baš sve.

"Bićemo slobodni onoliko koliko budemo imali snažnu, obučenu, opremljenu i zadovoljnu vojsku. Odlučivaćemo o sebi onoliko koliko budemo u stanju da čuvamo svoju zemlju, svoje nebo i svoju vodu. Bićemo u stanju da odredimo budućnost naše dece onoliko koliko čitavo društvo bude spremno da bude uz svoju vojsku i da se nada u svoju vojsku", rekao je ministar Vulin.

"Odbrana slobode" je zaslužila da je Srbi pamte, zaslužila da vam se zahvale, ali vaš život, koji ćete provesti braneći našu slobodu, ima smisao u slobodnoj i sigurnoj Srbiji - istakao je ministar Vulin. ,

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво