Most koji spaja obale Save i Kolubare

Radnici kineske kompanije "Si-Si-Si-Si" uspeli su da spoje obale Save i Kolubare mostom dugim skoro dva kilometra koji je inače jedan od najbitnijih objekata na početku Koridora 11. Objekat je važan jer se njegovim završetkom stvaraju uslovi da se u potpunosti spoji auto-put Beograd–Preljina, čiji se završetak očekuje ove godine.

U maju 2017. godine počela je izgradnja 1.700 metara dugog mosta na ušću Kolubare u Savu kod Obrenovca.

Gradi ga Kineska kompanija "Si-Si-Si-Si".

Glavni most dug je 370 metara i projektovan je kao betonska konstrukcija na koju se nadovezuju prilazne konstrukcije od prenapregnutog betona.

Konstrukcijski i tehnološki biće vrlo sličan Pupinovom mostu na Dunavu, imaće 175 metara širok glavni raspon iznad plovnog puta i biće 24,5 metara iznad vode.

"Pre dva dana je konačno završen beton poslednjeg segmenta ovog mosta. Kineski radnici su dali svoj doprinos ispunjenju jednog srpskog sna", rekla je ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo.

Jedan pravac mosta je gotov, a u Ministarstvu kažu da je ovo dobar primer kako raditi i graditi poštujući rokove.

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da projekat ne kasni ni jedan jedini dan i da u dinamičkom planu nije bilo nikakvih problema.

"Sve što je postojalo kao operativni problemi rešavalo se na licu mesta. Zato možemo danas da stojimo na ovom mostu i da kažemo da je jedna strana mosta potpuno gotova i da pređemo sa jedne na drugu stranu. I ambasadorka i ja možemo da kažemo da verujemo izvođačima i investitorima kada su rekli predsedniku države da će za Svetog Nikolu ova deonica Surčin–Obrenovac biti puštena u saobraćaj", navela je Mihajlovićeva.

Ministarka Mihajlović dodaje da će se u roku od dve tri nedelje definisati i ugovor o izgradnji deonice Novi Beograd – Surčin, koja će istovremeno biti jedna od glavnih gradskih ali i prigradskih saobraćajnica.

Pregovara se takođe sa kineskom firmom "Si-Si-Si-Si".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи