Novi sadržaji na Zlatiboru upotpunjuju turističku ponudu

Posle Beograda, Zapadna Srbija je najposećenija turistička regija u našoj zemlji. Da bi imali što više gostiju domaćini stalno uređuju nove destinacije poput upravo otvorene Hadži Prodanove pećine u Rašićima kod Ivanjice. A da bi gosti lakše našli ono što ih zanima na Zlatiboru je otvoren višenamenski Kulturni centar.

Novi objekat Kulturnog centra, na površini od gotovo 2.000 kvadratnih metara, ima bioskop, pozorište, biblioteku, galeriju, medija centar i konferencijske sale, koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, koji uz Soko Banju, u poslednjih pet godina beleži najveći rast broj turista.

"Mislim da je ovaj objekat kruna ovog divnog mesta i bio je neophodan. Stvarno je ovakav objekat nedostajo Zlatiboru, na korist mladih koji će ovde naći svoje mesto", kažu meštani.

Sa novim, multifunkcionalnim objektom, vrednim 227 miliona dinara, Vlada želi da pomogne Zlatiboru da bude još vidljiviji na turističkoj mapi Srbije.

"Mi obogaćujemo turističku ponudu Zlatibora, ona ostaje raznovrsnija, sadržajnija i ja verujem da će ovo bez sumnje privući i nove turiste iz zemlje i inostranstva", kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Zahvaljujući Ministarstvu turizma danas imamo sreću da je ovaj višenamenski objekat ugledao svetlost dana, jer je to nedostajalo turističkoj ponudi Zlatibora", kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

Osim Kulturnog centra, novina u turističkoj ponudi Zapadne Srbije jeste i prvi put za posetioce otvorena, Hadži Prodanova pećina u Raščićima kod Ivanjice.

"Ovo je samo prva faza ovog projekta. Sto do dvesta metara odavde se nalazi jezero u pećini i šteta je da i to ne bude u funkciji turističkog prometa ovde u Ivanjici", kaže ministar Ljajić.

Od 400 metara speleološki istraženog, uređeno je 120 metara bogatim nakitom ukrašene pećine, spomenika prirode u čijoj neposrednoj blizini je u funkciji i novi, najduži ZIP lajn, još jedan od sadržaja u turističkoj ponudi Ivanjice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво