Velika konkurencija za upis na ETF, kandidati konkurišu na nekoliko fakulteta

Na Univerzitetu u Beogradu prvi svoje znanje proveravaju budući studenti elektrotehnike. Naš najstariji i najveći univerzitet upisuje 15.450 brucoša, od toga 9.600 akademaca moći će da se školuje o trošku države.

Na jednom mestu mladost i znanje. Budući brucoši dolaze i iz Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske.

"Došao sam da se potrudim da upišem ETF, da se upišem na budžet, ako ne samofinansiranje, bože moj. Idem i na FON polažem, i na Mašinski fakultet", kaže Andrija Marković. 

Među kandidatima je i Momčilo Milić, čiji je prvi izbor ETF, a kaže da će probati i na FON-u i na Prirodno-matematičkom fakultetu. 

Većina je odlučila da polaže matematiku, dok će manje kandidata sutra polagati fiziku. Kombinuju polaganja na po tri fakulteta.

"Polažem samo matematiku, nadam se da ću uraditi što bolje mogu", navodi Lana Jevremović. 

"Kao što vidite, oni svi polažu u istim uslovima, pod idealnim organizacionim okolnostima, mi smo se potrudili da kao i svake godine ovo organizujemo na najbolji mogući način, tako da o regularnosti sigurno ne treba da brinu. Raduje nas što je prosečan uspeh koji su doneli iz srednje škole visok 4,74", kaže prof. Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta. 

Na osnovu nagrada sa takmičenja, tridesetak kandidata je oslobođeno prijemnog, a partnerske kompanije daju deset stipendija za buduće softveraše. Rešenja će biti objavljenja posle podne, a rezultati testa iz matematike oko 22 sata.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво