Nevreme u Beogradu kroz zapise građana i reportera

Zbog obilne kiše koja je danas posle podne pala u Beogradu, deo auto-puta na Novom Beogradu je poplavljen, a automobili se otežano kreću ili stoje zbog visine vode. Ponegde u Beogradu i oko 60 litara kiše po metru kvadratnom za sat i po, saopštio RHMZ. 

Zbog jakih pljuskova prilazi Beogradu su gotovo skroz zakrčeni, pa su kolone automobila dugačke po nekoliko kilometara.

Na društvenim mrežama korisnici iz različith delova Beograda postavili su snimke poplavljenih ulica, oborenog drveća. U nekim delovima Novog Beograda došlo je i do nestanka struje. 

Iz Novog Beograda građani šalju snimke poplavljenih ulica.

Kiša je donela i nevolje stanarima Sarajevske ulice. 

U pojedinim beogradskim naseljima palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Padavine su, kako je rečeno Tanjugu, bile neujednačene i na levoj obali Dunava, odnosno u Borči, Kotežu...palo je više od 50 litara po metru kvadratnom, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Poplave u Kotežu 

U beogradskom naselju Kotež poplavljena je Padejska ulica i šire područje oko te ulice.

Građani su blokirali Koteški put, tražeći da neko dođe iz nadležnih službi jer su im kuće poplavljene.

Angažovane su i dve interventne policijske jedinice, zbog toga što su pojedini vozači nameravali kolima da prođu, ali im okupljeni građani to nisu dopustili.

Okupljeni su, u međuvremenu, propustili kola Hitne pomoći.

Kako javlja reporter RTS-a, u nekim kućama ima pola metra vode.

Od 1. do 23. juna, navode u RHMZ, palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu.

U nastavku večeri očekuje se još padavina niskog intenziteta, ističu u Zavodu.

Nevreme je danas zahvatilo i Banat, Zapadnu Srbiju, Šumadiju i druge krajeve zemlje. Grad koji je dostizao veličinu teniske loptice, naneo je štetu voćnjacima i stambenim objektima.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom od danas do 25. juna.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. jun 2019, 08:20) - anonymous [neregistrovani]

BG

Beograd na vodi i pod vodom.

(ponedeljak, 24. jun 2019, 06:21) - anonymous [neregistrovani]

BG

Nas glavni grad kao berlin pre 120 god
Nema ni kisnu kanalizaciju valjanu

(nedelja, 23. jun 2019, 23:20) - Jovo [neregistrovani]

Nbg

Pa na Nbg se najvise zidaju stambeno poslovni kompleksi i svi se kace na postojecu kanalizaciju koja ne moze da primi vise korisnika treba kazniti bahate investitore koji zidaju objekte ili da uloze novac u novu i vecu kanalizaciju.

(nedelja, 23. jun 2019, 23:17) - Огњен [neregistrovani]

Треба очистити ...

кишну канализацију и ослободити шахтове пре овако великих падавнина. Нема вода где да оде када је све зачепљено. А то се ради током целе године.