Park u "Beogradu na vodi" sredinom avgusta

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na parku u okviru projekta "Beograd na vodi".

Vučić je tokom obilaska primetio da će taj park biti jedan od najlepših u Beogradu i naveo da se očekuje da bude otvoren sredinom avgusta.

Park će biti površine 2,7 hektara, a do sada je uređeno dva hektara.

Biće zasađeno oko 140 sadnica različitog drveća i urađena staza za trčanje, duga blizu 700 metara.

Park ima igralište za decu, sportski teren, stolove za stoni tenis, kao i prostor za izlete.

Predsednik je radove obišao sa ministrom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Molba Beograđanima za strpljenje 

Zamolio je Beograđane za strpljenje i razumevanje zbog radova u centru prestonice. Dodao je da je jutros obišao Beograd i da se uverio da je dobar deo grada raskopan zbog radova, kao i da je dobio fotografije iz Novog Sada i iz delova Niša.

Zato je istu molbu, za strpljenje i razumevanje, imao i za žitelje tih gradova.

"Nemamo drugo vreme, osim u periodu od aprila do novmbera da radimo i molim Beograđane da nam oproste što radimo i želimo da radimo mnogo, jer znam da kod mnogih izaziva nelagodu to što im je duži put do posla. Molim ih za strpljenje", zamolio je predsednik.

"Molim vas, izvinite što vam put do posla duže traje, ali će posle sve biti lepše", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je zamolio građane da razumeju da se sve radi kako bi gradovi bili uređeniji, što znači i njihov bolji životni standard, kao i zbog bržeg ekonomskog napretka, jer će to dovesti turiste koji će u gradovima trošiti novac.

Vudro Vilson avenija – "beogradski Šanzelize" 

Primera radi, naveo je i da će u "Beogradu na vodi" biti jedan od najllepših bulevara, Vudro Vilson avenija, koja će, kaže, biti "beogradski Šanzelize".

Predsednik je ukazao da je Beograd danas 15 odsto pokriven zelenilom, što je za 0,6 odsto više nego 2014. godine, te da je važno da se taj procenat poveća na 20, pa i na 25 odsto.

"Važno je da ćemo uraditi sve što možemo da ozelenimo šsto više površina, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, i drugim gradovima, gde će država pomoći sa pošumljavanjem i ozlenjivanjem", rekao je Vučić.

On je dodao da za to ima sredstava zahvaljujući teškom i napornom radu i uspešno sprovedenim reformama.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво