Vulin na sajmu u Parizu: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana naše vojske intenzivno se razvijaju i mi ulažemo mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin na 53. međunarodnom salonu aeronautike i svemira "Pariz er šou 2019" u Francuskoj. Dodao je da je Srbija na sajmu imala šta da vidi, ali svakako i da ponudi.

Aleksandar Vulin je istakao da su na sajmu imali priliku da vide šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima.

Kako je naveo, opremanje i naoružavanje "Erbasovog" helikoptera H-145M našim naoružanjem izazvalo je veliku pažnju kod svih učesnika i svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na "Erbasove" helikoptere.

"Razgovarali smo i u francuskom ministarstvu odbrane o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu", rekao je Vulin i još jednom poručio da je Vojska Srbije na sajmu u Parizu imala šta da vidi, ali "svakako i da ponudi".

Današnjoj poseti sajmu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je štand kompanije "Erbas", na kojem je izložen višenamenski helikopter "erbas H-145M" sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija "Rosoboronexport", "RSK MiG" i "Russian Helicopter" iz Ruske Federacije, "Thales" i "Safran" iz Republike Francuske, "Hensoldt" iz Savezne Republike Nemačke i "Rafael" iz Izraela.

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže, koji se održava od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.

broj komentara 0 pošalji komentar