Rešenja testa iz matematike

Mali maturanti polagali su danas test iz matematike. Rešenja testa možete pogledati ovde.

Test iz matematike koji su učenici završnog razreda osnovne škole danas polagali u okviru završnog ispita protekao je regularno i sve se odvijalo po utvrđenoj proceduri, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Polaganjem testa završeno je sprovođenje završnog ispita, a konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 27. juna od osam časova.

Zbog krađe testa, osmaci test iz matematike nisu polagali u utorak. Juče su rešavali kombinovani test, a u ponedeljak test iz maternjeg jezika.

Na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda đaci mogu da osvoje najviše 60 bodova, a sa male mature 40 poena.

U srednjim školama i ove godine ima više mesta nego budućih srednjoškolaca.

Visoka izlaznost na testu iz matematike, bez nepravilnosti

Prema podacima koje se dostavili direktori osnovnih škola, izlaznost učenika na polaganje testa iz matematike, koji je danas održan u okviru završnog ispita, bila je visoka, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Od ukupno 177 jedinica lokalne samouprave, gradova i opština, u 67 opština zabeležena je izlaznost od 100 odsto.

U 114 opština izlaznost je veća od 99 odsto, dok u 145 izlaznost iznosi 98 odsto. Samo je u 32 opštine izlaznost nešto manja, u rasponu od 89, 51 do 98 odsto, što se objašnjava odustajanjem polaznika u školama za obrazovanje odraslih koji, po pravilu, češće pristupaju ispitu u avgustovskom roku, saopštilo je Ministarstvo.

U odnosu na test iz srpskog jezika i kombinovani test koje su učenici prethodno polagali nije uočeno osipanje broja učenika koji su rešavali test iz matematike.

Do ovog trenutka škole nisu prijavile nepravilnosti tokom održavanja ispita.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jun 2019, 13:14) - Zabrinjavajuće!!!!! [neregistrovani]

Poslednji pasus..... mislite o tome...

Treba svi da budemo iskreni pa da ovaj vaš poslednji pasus u vesti stavimo na početak i da ga ponavljamo svakodnevno.
У средњим школама и ове године има више места него будућих средњошколаца.
Dece je sve manje, a mi se bavimo pričama ko je ukrao test za prijemni, da li će ministar podneti ostavku, neki pozivaju decu da protestvuju. Za par godina ovih problema neće biti a i polaganje prijemnog će biti nepotrebno, jer će sva deca moći da se upišu u nekoliko škola.
Mislite o tome....