Novi protest malih maturanata

Jedna grupa učenika osmog razreda, deo njihovih roditelja i studenti iz protesta "1 od 5 miliona" okupili su se ispred Ministarstva prosvete u znak protesta zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, a zahtevaju da se poništi dosadašnje testiranje, da se generalno ukine polaganje male mature i da ministar prosvete Mladen Šarčević podnese ostavku.

Na početku protesta, na koji su pozvali i studenti iz protesta "1 od 5 miliona", grupa osmaka predala je na pisarnici resornog ministarstva zahteve u kojima traže da ih primi ministar Šarčević i uvaži njihove zahteve.

Učenici traže da se ukine polaganje prijemnog ispita za srednje škole i tvrde da je ispit "pokraden i da nije legitiman".

Osmaci i studenti su ispred Ministarstva palili baklje, a, pošto su predali zahteve, krenuli su iz Nemanjine ulice u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, preko Slavije i Terazija, i nazad, pred Ministarstvo.

Oko 15.00 sati seli su na ulicu pred zgradom Ministarstva prosvete i poručili da će tu biti i sutra, u isto vreme, sve dok ih ne primi ministar Šarčević.

Učesnici protesta su nosili srpske zastave i transparente "Ostavke", "Ukrali ste nam budućnost", "Nećemo prijemni", "Ne ide nam škola, al' bićemo bogati".

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jun 2019, 04:41) - anonymous [neregistrovani]

Manipulacija

decom je ocigledna. Ne mogu da verujem da roditelji stoje iza toga. Ako je doslo do provaljivanja testova, normalno je da je neko odgovoran za to. Otkazivanjem testiranja je sprecena veca steta, pustimo nadlezne da rade svij posao a decu treba uciti lepom ponasanju a ne manipulisati sa decom. Ocigledno da i decu treba koristiti u politicke svrhe. UUAAA fuj

(četvrtak, 20. jun 2019, 02:44) - anonymous [neregistrovani]

Devedesete

Devedestih i mi smo protestovali na ulicama BG zbog školskih problema, ali nekako su se uvek uvlačili neki likovi koji nemaju veze sa školama nego sa političkim strankama.

(sreda, 19. jun 2019, 20:14) - anonymous [neregistrovani]

Matura

Da li je moguce da se veruje svemu sto se vidi na internetu?

(sreda, 19. jun 2019, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

Provaljen kombinovani

Danas je izasla slika sa resenjima za kombinovani na kojoj pise 13h ago-pre 13 sati u prevodu.Tu sliku sam danas video u 13h sto znaci da je vec u ponoc bila dostupna maturantima.Sta ovo znaci?Moje neko misljenje je to da je ministar jako neodgovoran covek i da je ovo vec previse.Ukinuti test?Da

(sreda, 19. jun 2019, 17:22) - anonymous [neregistrovani]

011

Цело друштво нам је подбацило. Колико се сећам и 2013. се десила иста ствар. Тужно је што се у овој борби за аутократију више не води брига ни о деци! После се питате што је младима једина жеља да оду.

(sreda, 19. jun 2019, 16:37) - Anoniman [neregistrovani]

Omladina

"Osmaci i studenti su ispred Ministarstva palili baklje" da li to ponasanje prilici osmacima buducim oformljenim licnostima a pogotovu buduci akademski obrazovanim gradjanima tj. studentima. Da li to znaci da su i Univerziteti podbacili ili celo drustvo?