"Dani Vajferta" – bogat program za ljubitelje piva

U Pančevu se večeras završavaju peti "Dani Vajferta". Ova kulturno-turistička manifestacija na kojoj je moglo i mnogo toga da se nauči okupila je nekoliko hiljada ljudi ne samo iz Pančeva, već iz mnogih okolnih mesta.

Đorđe Vajfert se rodio u Pančevu i živeo je u imućnoj porodici industrijalaca. Ljubav prema pivu nasledio je od dede, a zajedno sa ocem Ignjatom izgradio je najveću pivaru na Balkanu.

Bio je veliki dobrotvor i humanista. Otvorio je veliko katoličko groblje, gde se i danas nalaze posmrtni ostaci porodice Vajfert, a iz svog fonda sagradili su i katoličku Crkvu Svete Ane. Pomagali su i brojne druge ustanove.

Od pre pet godina Turistička organizacija Pančevo organizuje trodnevnu manifestaciju "Dani Vajferta" na kojoj ima mnogo toga da se proba, čuje, ali i nauči.

"Imamo turu Đorđa Vajferta sa vodičem koju je organizovala turistička organizacija, u muzeju imamo predavanje o svim znamenitim ličnostima koje su živele i radile u našem gradu i koje su doprinele da se Pančevo razvija", kaže Nikola Stoilković, direktor TO Pančevo.

Na ovoj manifestaciji svoje proizvode predstavile su i dvadeset dve kraft pivare koje se protiv industrijskih proizvođača bore isključivo kvalitetom.

"Sa velikim budžetom multinacionalne kompanije koje proizvode kod nas pivo ili ga uvoze ne vredi se boriti, jer oni imaju ogromne budžete za marketing koji nama nisu dostupni", naglašava Tešo Marković, pivar.

Posetioci su dobili poseban užitak, jer na jednom mestu imaju sve što im treba. "Dani Vajferta" su značajna manifestacija, jer vraća Pančevce u centar grada.

"Dani Vajferta" se završavaju večeras i to koncertom Zvonka Bogdana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво