"Građani Srbije treba da dolaze u Hrvatsku"

Unapređenje srpsko-hrvatskih odnosa važno je za razumevanje i saradnju dva naroda, zajednička je ocena predstavnika obe zajednice sa sastanka u Subotici, čiji je povod bio fudbalska utakmica reprezentacija manjina iz Srbije i Hrvatske.

Građani Srbije treba da dolaze u Hrvatsku na odmor ili na posao, bez obzira na pojedinačne incidente, saglasni su lideri srpske i hrvatske manjinske zajednice obe zemlje.

"Hrvatska opća javnost, uključujući i državne institucije, osvjestile su potrebu, ne samo osude, nego i efektivnog delovanja da se takvi incidenti stave pod kontrolu. Mi tu napast moramo pobjediti", zaključuje predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

Saradnja srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji je intenzivna i doprinosi unapređenju srpsko-hrvatskih odnosa.

"Da pokušamo u kontekstu datosti političkih u jednoj i u drugoj državi biti konstruktivni, pozitivni čimbenici u ukupnim hrvatsko-srpskim odnosima", kaže predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Nakon današnje fudbalske utakmice u Tavankutu, između manjinskih reprezentacija Srbije i Hrvatske, čelnici tih zajednica kažu da će sa zadovoljstvom da čestitaju pobedničkoj ekipi, koja god to bila.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 16. jun 2019, 00:48) - Миле [neregistrovani]

Нека хвала

Грци су појам домаћина за Хрвате, као и други народи, да не говоримо о ценама које ни 80% грађана Хрватске не може себи да приушти. Хвала али прескочићемо.

(subota, 15. jun 2019, 23:05) - Tuđin u domovini [neregistrovani]

Kratko pamćenje

Srpska "manjina" u HR nastala je sistematskim genocidom u NDH i sistematskim progonom u RH. Da li je tako bilo i sa hrvatskom "manjinom" u SR? Poređenje te dvije "manjine" je monstruozno. U ovoj HR to nije "srpska manjina" već neprihvatljivi višak.

(subota, 15. jun 2019, 22:27) - anonymous [neregistrovani]

Да добију батине и да буду опљачкани! Јели?

Хвала лепо.
У животу тамо нисам био, нити ћу икад проћи.

(subota, 15. jun 2019, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Hvala na predlogu, ali

nikome ne preporucujemo. Nikada! Kad pricate o institucijama i njihovom spoznavanju. Da li su sudovi u Hrvatskoj isto institucija? Ako jesu i ako su se "presumitili", kako to da niti jedan Srbin nije dobio otstetu za pokradenu sumu, a pokradeno i temeljito unisteno na hiljade.
Gde su njihivi lopovi sekli, iako su posedavaoci alarmirali policiju, nema vajde i unistenje i zemle (izrovane) i zatrpanosti sa mocnim ovrsinama, ima samo jednu posledicu; Tu nikada vise nece iznici suma. NIKADA.