Vesić: Rekonstrukcija tri kilometra bulevara do 20. decembra

Radovima na prvoj fazi, od Ruzveltove do Takovske ulice, otpočela je rekonstrukcija četiri velika bulevara – 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana koja će trajati 200 dana, rekao je za RTS zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Dodao je da je u svim dnevnim novinama objavljen flajer u kome je do detalja objašnjeno kako će se odvijati radovi i koje izmene u saobraćaju očekuju građane.

Goran Vesić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, objasnio da je rekonstrukcija podeljena u tri faze – prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra.

"Ove ulice nisu rekonstruisane više od 80 godina, menjamo kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju, vovovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas", rekao je Vesić.

Pored toga, radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video-nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih šina, kompletna kontaktna mreža, znači prava rekonstrukcija tako da desetinama godina neće morati ništa da se radi, istakao je Vesić.

Dodao je da, pošto je juče počeo školski raspust i tada se saobraćaj u gradu smanji za oko 30 odsto, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45 procenata, ovi letnji meseci će se iskoristiti da se završi deonica od Ruzveltove do Takovske koja će biti gotova do 20. avgusta, ali i četiri velike raskrsnice.

"To su raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Sve vreme radova će biti prohodna po jedna saobraćajna traka, znači nijednog časa osim kada se bude baš asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj", naglasio je Vesić.

"Tako ćemo do 1. septembra imati završene sve četiri velike raskrsnice. To je skoro tri kilometra bulevara i ovako veliki radovi se nisu obavljali dugo u centru grada, a mi grad uređujemo što je dobro za sve građane i na taj način dobijamo moderne ulice. Sada je su one u jako lošem stanju i Beograd ne zaslužuje da ima takve ulice jer je Beograd uređen grad", zaključio je Vesić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 16:29) - Dima [neregistrovani]

Čuj bulevari!

Živim u jednoj od ove četiri ulice preko 40 godina i prvi put čujem da ih neko zove bulevari! Kakva budalaština! Valjda da bi se dalo na značaju tim radivima. To su ulice uvek bile i ostaće.

(subota, 15. jun 2019, 12:00) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Svi koji su danas protiv radova

radi haosa i guzvi u gradu bice drugog misljenja kada se zavrse. Svugde u Evropi se radi i gradi, gradovi se renoviraju i ulepsavaju pa tako mora i BG koji je zastareo. Samo napred