SMS prevare kruže Srbijom

U poslednje vreme kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, izjavila je ministarka telekomunikacija Jasna Matić koja upozorava građane da ne reaguju na takve poruke.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić izjavila je da u poslednje vreme u Srbiji kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, i upozorila je građane da ne reaguju bez razmišljanja i u panici.

"Tata ovo je moj novi broj, pošalji poštom, post-netom, 20.000 dinara, ne na moje ime, već na ime Milan Dimitrijević - on kod sebe ima ličnu kartu, a ja moju ne mogu da nađem i pošalji mi porukom broj uplate", glasi sadržaj sporne poruke.

"Te poruke su, uglavnom, pokušaj prevare starijih generacija", izjavila je Matićeva agenciji Tanjug i dodala da građani ne treba da paniče, a ukoliko dobiju takvu poruku, neka provere da li je to zaista poruka njihovog deteta i šta se, ustvari, dešava.

Ministarka je dodala da "već neko vreme postoje pokušaji prevara elektronskom poštom na koje građani, uglavnom, ne nasedaju u velikom procentu, ali su se sada pojavile i SMS poruke sa istim ciljem".

Mobilni telefon je sredstvo moderne komunikacije koje omogućava efikasne prevare i zato građani moraju dobro da vode računa da ne postanu predmet prevare, upozorila je Matićeva.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво