Na izdavanje pasoša u Beogradu čeka se od sedam do deset dana

Od ponedeljka građani mogu karticama da plate sve takse za lična dokumenta na šalterima MUP-a u Ljermontovoj ulici u Beogradu. Od jula, vozačke dozvole stižu na kućnu adresu. Prijem zahteva za izudavanje putnih isprava je povećan, ali se na njihovo izdavanje kraće čeka.

Sistem naplate platnim karticama biće uskoro instaliran u svim policijskim stanicama u Srbiji.

Od jula građani, ako žele, dobijaće vozačku dozvolu na kućnu adresu. 

Olivera Šterić, šef odseka za upravne poslove u Policijskoj stanici Novi Beograd kaže da je prijem zahteva i dalje uvećan, ali da se kraće čeka zbog angažovanja MUP-a na povećanju broja prijemnih mesta i broja službenika koji vrše prijem zahteva.

"Dnevno se na teritoriji Srbije primi preko pet i po hiljada ztahteva za pasoš, a gotovo polovina tih zahteva se primi na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd. Podsetiću građane da je MUP iz tog razloga omogućilo da svi građani koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda mogu svoje zahteve da podnesu i nedeljom u Ljermontovoj, kao i u Policijskoj stanici Novi Beograd od 7:30 do 15:30", rekla je Šterićeva.

Prvi slobodan termin je, kaže, bio 31. jul, a za 1. i 2. avgust ima dovoljno slobodnih termin.

"Zaista su se građani navikli na taj sistem zakazivanja termina. U prilog tome govori i to što su termini popunjeni", istakla je Šterićeva.

Prema njenim rečima u četvrtak je u Policijskoj upravi za grad Beograd u Ljermontovoj ulici započeo sistem uplata putem platnih kartica.

"Građanima je omogućeno da izvrše uplate za zahteve o prebivalištu, ličnoj karti putnim ispravama, dodale je. Naravno da je tendencija MUP-a da se takav sistem zaživi u svim policijskim upravama na teriotoriji Srbije. Taj projekat je u povoju. Nadam se da će to građanima olakšati dosta i da će biti zadovoljni novinom", kazala je Šterićeva.

Od jula će vozačke dozvole moći da se dostave na kućnu adresu.

"Građani će prilikom predaje zahteva za vozačku dozvolu moći da se opredele na koji način žele da preuzmu svoju dozvolu, da li neposrednim dolaskom na šalter gde su i predali za dozvolu, ili dostavom na kućnu adresu", dodala je Šterićeva. Na izdavanje pasoša se čeka od sedam do deset dana. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво