Protest upozorenja taksista u Beogradu

Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) organizovalo je protest upozorenja u centru grada i zatražilo sprovođenje zakona i inspekcijskih kontrola u oblasti taksi prevoza.

Taksisti su formirali kolonu od Terazija do Skupštine grada pa Trg Nikole Pašića nije prohodan za saobraćaj. Saobraćaj u okolnim ulicama, Bulevaru kralja Aleksandra i Dečanskoj, reguliše policija i odvija se bez većih problema.

"Cilj protesta je da se ukaže državnim organima da se zakon krši, da lokalna samouprava mora da sprovodi zakon, da inspekcija treba da svakodnevno vrši kontrolu i sprovodi zakon", navodi se u saopštenju SITAB-a, koje su dali medijima.

Najavili su da će protest upozorenja trajati danas do 13 sati i da će "ako se za sedam dana ne aktivira inspekcija" i počne primena Zakona, SITAB krenuti u protest sa blokadom grada.

Ističu da se nadaju da do toga neće doći i da će "lokalna samouprava pokrenuti svoje resurse i zaista početi s kontrolom i sankcionisanjem nezakonitog prevoza u cilju poštovanja zakona".

"Ukoliko od grada ne dobijemo pisane garancije da će se zakon sprovoditi i da će svi koji nezakonito obavljaju taksi prevoz biti kontrolisani i podnete prijave, bićemo prinuđeni da za sedam dana blokiramo saobraćajnice i tražimo da se zakon sprovodi", navode u SITAB-u.

Predstavnici udruženja tvrde da "Kargou" radi u suprotnosti sa zakonom i da su i predstavnici resornog ministarstva to više puta objasnili, te da zbog toga insistiraju da se zakon sprovodi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара