Rekordan odziv na preventive preglede

Tokom 14.dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 23.790 građana obavilo preventivni pregled.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je do sada u okviru akcije pregledano blizu 300 hiljada građana Srbije.

Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije.

Visok odziv građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom.

Ministarstvo zdravlja još jednom, uz zahvalnost građanima na velikom odzivu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti.

U 178 zdravstvenih ustanova, domova zdravlja i bolnica vrata za sve pacijente koji žele da se pregledaju besplatno, bez knjižice i bez zakazivanja bila su otvorena od 8 do 16 časova. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 26. maj 2019, 23:39) - anonymous [neregistrovani]

Trgovište

Ova akcija Ministarstva zdravlja se sprovodi širom Srbije,osim u Trgovištu.Za sve vreme trajanja preventivnih pregleda,u Domu zdravlja Trgovište nije sprovedena nijednom.