Tramvajem preko mosta na Adi od 5. jula

Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je jutros posetio radove na mostu na Adi i da je tamo bilo oko 100 radnika i da se posao radi po planu.

"Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane", kaže Vesić.

Objasnio je da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

"Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, 5. jula imaćemo uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje", kaže Vesić.

Dodao je da će tako građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovoci, a i prema staroj železničkoj stanici.

"To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada", zaključio je Vesić. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво