UNS: Strogo kazniti napadača na fotoreportera Zorana Jovanovića

Udruženje novinara Srbije osuđuje jučerašnji napad na fotoreportera "Večernjih novosti" Zorana Jovanovića Mačka i traži strogu kaznu za nasilnika.

Kako je UNS-u rekao Zoran Jovanović, dok je bio na novinarskom zadatku fotografišući nova parking mesta u ulici Čarlija Čaplina u Beogradu u popodnevnim časovima, nepoznata osoba fizički i verbalno ga je napala.

"Rekao je da zna iz kog smo medija, jer smo imali nalepnicu na automobilu. Odjednom je vikao, unosio mi se u lice i nije dozvoljavao da fotografišem, iako sam mu objasnio da je to javni prostor na kome je dozvoljeno snimanje. Kada sam se odvojio od njega, šutnuo je moj fotoaparat i mene u zadnjicu, a zatim me je pljunuo", rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da je njemu i vozaču Svetozaru Miranoviću, koji je dotrčao iz automobila kako bi ga odbranio, nepoznata osoba rekla da zapaliti njih i vozilo kojim su došli.

Kako su saopštile "Novosti" kolegu je napao Željko Požarac koji je uhapšen, nakon što je slučaj prijavljen policiji.

UNS saopštava de je zaprepašćen "ovako drskim napadom na fotoreportera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво