Mihajlović: Nasilje nad ženama i decom nije privatna stvar

Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade, ali nije dovoljno to što se donose dobri zakoni i što postoje institucije, već je neophodno da svako da svoj doprinos, izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je, povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu, istakla da nije dovoljno saosećati kada se nasilje dogodi, a da se o nasilju ćuti i ništa ne preduzima, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

"Neka deca su juče ostala bez majke, to su naši sugrađani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo", rekla je Mihajlovićeva.

U borbi protiv nasilja važna je uloga svih – institucija da obavljaju svoj posao, medija da o nasilju ne izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, a građana i građanki Srbije da nasilje ne zataškavaju, jer ono nije privatna stvar, istakla je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

"Ovo je zajednička borba države i građana. Pomozite da do nasilja ne dođe", apelovala je Mihajlovićeva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво