Kruševljani ponovo tražili odgovore o nestaloj deci

Povodom Međunarodnog dana nestale dece, članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama iz Kruševca i okoline, još jednom su zatražili odgovor na pitanje gde su njihova deca.

U šest gradova Srbije, zbog sumnje da su deca koja su odmah po rođenju proglašavana mrtvom zapravo oteta, podneto je oko 165 krivičnih prijava, od čega je 81 upućena tužilaštvu u Kruševcu.

Član Vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba Radiša Pavlović kaže da su krivične prijave procesuirane i da je dat nalog za predkrivični postupak.

"Policija će zajedno sa roditeljima i srodnicima prikupljati sve činjenice i okolnosti. Neće biti kao ranije kad su prethodne vlasti zataškavale sve ovo", ističe Pavlović.

Ljiljani Milovanović iz Kruševca kaže da je njena ćerka oteta 3. marta 1975. godine.

"Te godine je 96 beba umrlo po njihovim papirima u Kruševcu sa okolinom. Samo u Kruševcu 46 – 30 dečaka, 16 devojčica. Ja sam otišla na groblje, listala celu knjigu umrlih, nema nijedna beba sahranjena. Hoću da mi bolnica objasni šta im znači ta bolnička sahrana, šta se dogodilo sa našom decom", pita se Ljiljana Milovanović.

Kaže da njihova deca nisu nestala, već kidnapovana.

"Otrgnuta su iz našeg naručja kad smo ih rodile. Bez ikakve dokumentacije, ikakvih dokaza da su umrli. Zato smo i došli ovde da pokažemo celoj Srbiji, našim zemljacima, a i ljudima koji znaju gde su naša deca da nas pozovu i da nam vrate našu decu", napominje Milovanovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво