Kruševljani ponovo tražili odgovore o nestaloj deci

Povodom Međunarodnog dana nestale dece, članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama iz Kruševca i okoline, još jednom su zatražili odgovor na pitanje gde su njihova deca.

U šest gradova Srbije, zbog sumnje da su deca koja su odmah po rođenju proglašavana mrtvom zapravo oteta, podneto je oko 165 krivičnih prijava, od čega je 81 upućena tužilaštvu u Kruševcu.

Član Vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba Radiša Pavlović kaže da su krivične prijave procesuirane i da je dat nalog za predkrivični postupak.

"Policija će zajedno sa roditeljima i srodnicima prikupljati sve činjenice i okolnosti. Neće biti kao ranije kad su prethodne vlasti zataškavale sve ovo", ističe Pavlović.

Ljiljani Milovanović iz Kruševca kaže da je njena ćerka oteta 3. marta 1975. godine.

"Te godine je 96 beba umrlo po njihovim papirima u Kruševcu sa okolinom. Samo u Kruševcu 46 – 30 dečaka, 16 devojčica. Ja sam otišla na groblje, listala celu knjigu umrlih, nema nijedna beba sahranjena. Hoću da mi bolnica objasni šta im znači ta bolnička sahrana, šta se dogodilo sa našom decom", pita se Ljiljana Milovanović.

Kaže da njihova deca nisu nestala, već kidnapovana.

"Otrgnuta su iz našeg naručja kad smo ih rodile. Bez ikakve dokumentacije, ikakvih dokaza da su umrli. Zato smo i došli ovde da pokažemo celoj Srbiji, našim zemljacima, a i ljudima koji znaju gde su naša deca da nas pozovu i da nam vrate našu decu", napominje Milovanovićeva.

broj komentara 0 pošalji komentar