Saradnja za jačanje jedinstva pravoslavnih naroda

Članovi delegacije Grada Beograda, koja se nalazi u poseti Moskvi, posetili su Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda, gde su razgovarali s predsednikom te institucije Valerijem Aleksejevim.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da Fond pruža dragocenu pomoć institucijama i organizacijama u Srbiji, posebno na Kosovu i Metohiji.

"Ovaj fond ima veliki broj aktivnosti, posebno usmerenih na pomoć narodu na Kosovu i Metohiji, što je veoma zapaženo. Njegova uloga je značajna i na zbližavanju, jedinstvu i na različitim akcijama u zemljama koje pripadaju korpusu pravoslavnih slovenskih zemalja", rekao je Mladenović dodajući da se uz njegovu pomoć jačaju pravoslavne, tradicionalne i porodične vrednosti.

Mladenović je naveo da je u razgovoru istaknuto i to da saradnja može da se produbi, nadogradi i kako je dodao, da se u narednom periodu zajedno nastupa i organizuju manifestacije koje će doprineti da se potisnute i ugrožene vrednosti istaknu.

Fond jedinstva pravoslavnih naroda ima odeljenja u devet država, a odeljenje u Beogradu veoma je aktivno i svake godine organizuje posetu sa Kosova i Metohije Rusiji.

Cilj Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koji je osnovan 1995. godine uz blagoslov ruskog patrijarha Aleksija Drugog, jeste da sjedini Rusiju i druge pravoslavne pomesne crkve u duhovnom i društvenom životu.

Fondacija je osnovana kako bi ojačala veze duhovnog bratstva naroda koji ispovedaju pravoslavlje, učvrstila i intenzivirala napore međunarodne pravoslavne zajednice u oblasti kulturne i društvene saradnje.

Delegaciju Grada Beograda čine, pored Mladenovića, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić, operativni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Predrag Vulinović, direktor pozorišta "Dadov" Vladimir Mijović i predstavnici gradskog Sekretarijata za kulturu, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво