Saradnja za jačanje jedinstva pravoslavnih naroda

Članovi delegacije Grada Beograda, koja se nalazi u poseti Moskvi, posetili su Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda, gde su razgovarali s predsednikom te institucije Valerijem Aleksejevim.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da Fond pruža dragocenu pomoć institucijama i organizacijama u Srbiji, posebno na Kosovu i Metohiji.

"Ovaj fond ima veliki broj aktivnosti, posebno usmerenih na pomoć narodu na Kosovu i Metohiji, što je veoma zapaženo. Njegova uloga je značajna i na zbližavanju, jedinstvu i na različitim akcijama u zemljama koje pripadaju korpusu pravoslavnih slovenskih zemalja", rekao je Mladenović dodajući da se uz njegovu pomoć jačaju pravoslavne, tradicionalne i porodične vrednosti.

Mladenović je naveo da je u razgovoru istaknuto i to da saradnja može da se produbi, nadogradi i kako je dodao, da se u narednom periodu zajedno nastupa i organizuju manifestacije koje će doprineti da se potisnute i ugrožene vrednosti istaknu.

Fond jedinstva pravoslavnih naroda ima odeljenja u devet država, a odeljenje u Beogradu veoma je aktivno i svake godine organizuje posetu sa Kosova i Metohije Rusiji.

Cilj Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koji je osnovan 1995. godine uz blagoslov ruskog patrijarha Aleksija Drugog, jeste da sjedini Rusiju i druge pravoslavne pomesne crkve u duhovnom i društvenom životu.

Fondacija je osnovana kako bi ojačala veze duhovnog bratstva naroda koji ispovedaju pravoslavlje, učvrstila i intenzivirala napore međunarodne pravoslavne zajednice u oblasti kulturne i društvene saradnje.

Delegaciju Grada Beograda čine, pored Mladenovića, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić, operativni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Predrag Vulinović, direktor pozorišta "Dadov" Vladimir Mijović i predstavnici gradskog Sekretarijata za kulturu, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar