Kupovina automobila uskoro bez učešća

Ako razmišljate o kupovini novog ili polovnog vozila sačekajte još malo – od naredne nedelje počinje prodaja bez učešća. Za pravna lica kragujevački fijat spremio je i posebnu akciju – plati 1.000 evra i vozi. Cilj je da se podstakne kupovina novih vozila, a smanji uvoz polovnih.

Za četiri meseca 2019. godine prodato je skoro 11.000 vozila u Srbiji. Najveći kupac je privreda čija je kupovina u ovoj godini porasla za 14 odsto.

"Mogu da kažem da se privreda polako budi, odnos pravnih lica u odnosu na fizička u prodaji je 80 prema 20 odsto. Automobili koje kupuju pravna lica su uglavnom finansirani uz pomoć liznig kuća", istakla je Aleksandra Đokić "Auto Čačak".

Građani manje posećuju salone automobila, jer se češće opredeljuju za polovna vozila. Samo u prva četiri meseca uvezeno je 48.000 polovnjaka. Zato prodavci najavljuju – od sledeće nedelje novi automobili na kredit bez učešća.

"Svi su se potrudili, imamo poseban paket, novi koncept prodaje bez učešća, i to je trenutno najpovoljnije za naše ljude", rekao je Miloš Petrović "Grand Motors".

Povoljnost i za privrednike. "Fijat Kragujevac" pokreće akciju "Daš hiljadu i vozi".

"Napravili smo jedan finansijski program gde pomažemo svim pravnim licima i preduzetnicima da svoja obrtna sredstva koja bi koristili za učešće sada za samo 1.000 evra mogu da izvezu novo vozilo i da ih koriste za neke druge potrebe", naglasio je Igor Ševo iz kragujevačkog "Fijata".

Cilj svih ovih akcija je da se preokrene trend kupovine i kupci vrate novim automobilima. Samo u poslednjih pet godina u Srbiju je uvezeno i prodato više od 600.000 polovnih vozila.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво