Grci u Srbiji kao Srbi u Grčkoj

U turizmu nema dremanja na lovorikama. Borba za svakog turistu je stalna, a saradnja zemalja regiona u privlačenju gostiju s druge strane okeana neophodna.

Tokom boravka naše turističke delegacije u Grčkoj, organizovan je prijem u ambasadi Srbije u Atini za predstavnike turističke privrede te zemlje.

Naši agenti uglavnom vode turiste iz Srbije u inostranstvo. Taj im je posao lakši, a zarada je bolja. Grčki agenti se pak uglavnom bave dovođenjem stranca u svoju zemlju, a često prave i aranžmane koji obuhvataju zemlje regiona.

"Za strane turiste mi organizujemo turističke aranžmane za Atinu i Beograd koji traju sedam, deset i petnaest dana. Gostima pokazujemo najveće turističke atrakcije dva grada u kojima ljudi imaju sličan mentalitet i izraženo gostoprimstvo", kaže Jorgos Beloukas iz "Mitos holidejsa".

Valjevski kraj, pored Beograda, omiljena je destinacija koju s turistima obilazi agent Jorgos Iordanidis.

"Poklonički turizam je veoma popularan u svetu i Srbija tu ima značajno mesto. Pored Beograda i Hrama Svetog Save, ja lično turiste rado vodim u valjevski kraj i manastir Lelić", poručuje Jorgos Iordanidis iz "Teotokis travela".

Kampanja "od uva do uva" 

U grčkim medijima se o Srbiji sve više govori kao o turističkoj zemlji, ali je kampanja od uva do uva i dalje najjefektnija.

"Ko god se vrati iz posete Srbiji on o tome sve najlepše, u najboljim tonovima ispriča svojim prijateljima, rođacima i onda se taj broj tim sistemom uveličava. I Grci se zaista u Srbiji kao i Srbi u Grčkoj, osećaju kao kod svoje kuće", ističe ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Iz Turističke agencije Beograda očekuju dobru turističku godinu.

"Prema nekim prvim pokazateljima, prema nekim razgovorima koje smo vodili, tur-operatori koje smo kontaktirali, koji će naravno svi doći u Beograd u takozvane inspekcijske ture, biće ovo, čini mi se dobra godina", poručuje direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Grci najčešće dolaze zimi 

Leti Grci gotovo da ne putuju, jer tada se kod njih sjati više od 30 miliona turista.

"Oni najviše dolaze tokom zime, zato i posećuju Kopaonik, ali takođe jesen i rano proleće je period godine kada oni najviše koriste svoje godišnje odmore, zaključuje Tamara Rašković iz Turističke organizacije Srbije.

Po broju dolazaka u Srbiju turisti iz Grčke su na šestom mestu, a u Beogradu su od početka godine najbrojniji gosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво