Vulin obišao radove na aerodromu "Morava"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je radove koji se izvode u okviru vojno-civilnog aerodroma "Morava". Tom prilikom Vulin je rekao da je Vojska Srbije dala sve od sebe da zajedno sa civilnim izvođačima radova ovaj aerodrom učine funkcionalnim i ispuni sve potrebne norme.

Vojska Srbije čini velike napore da vojno-civilni aerodrom "Morava" bude spreman u dogovorenom roku, rekao je ministar Aleksandar Vulin nakon obilaska aerodroma sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića i komandanta 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnika Dejana Vasiljevića.

"I 333. inžinjerijski bataljon, 98. i 204. vazduhoplovna brigada, naši pirotehničari, svi su dali sve od sebe da zajedno sa civilnim izvođačima radova ovaj aerodrom učine funkcionalnim, da se ispune sve potrebne norme, da bi u predviđenom roku ovde mogli da sleću i najveći civilni avioni", istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije radi svoj posao i na ovaj način pokazuje koliko je bitno imati i opremljenu vojsku, inžinjeriju i sve te ljude koji sa mnogo entuzijazma rade kako bi ovaj aerodrom imao i civilnu, ne samo vojnu funkciju.

Kaže da će se na taj način značajno pomoći razvoju Kraljeva i okoline.

Tokom današnje posete, komandant 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnik Dejan Vasiljević, sa saradnicima, informisao je ministra Vulina o stepenu realizacije radova na tom aerodromu, koji se odnose na poletno-sletnu stazu i prateću infrastrukturu.

Kako je ranije najavljeno, do Vidovdana ove godine svi radovi na mešovitom civilno-vojnom aerodromu treba da budu završeni, a obuhvataju produživanje piste, njeno osvetljenje kao i određene radove na opremanju putničkog terminala.

Današnjem obilasku aerodroma "Morava" prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić, sa saradnicima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво