U Vojvodini će se 5.589 brucoša finansirati iz budžeta

U narednoj školskoj godini u Vojvodini će prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija upisati ukupno 5.589 studenata, čije obrazovanje će se finansirati iz budžeta, saopštila je Pokrajinska vlada.

Pokrajinska vlada je na sednici kojom je predsedavao predsednik Igor Mirović donela odluke kojima se utvrđuje broj budžetskih studenata na prvoj godini osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, zatim master i doktorskih akademskih studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2019/2020. godini.

Takođe, doneta je odluka o broju brucoša na visokim školama strukovnih studija, čije školovanje će se finansirati iz budžeta.

U školskoj 2019/2020, predviđeno je da prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija upiše ukupno 5.589 studenata, čije obrazovanje će se finansirati iz budžeta, dok je za prvu godinu master akademskih i doktorskih akademskih studija obezbeđeno 2.830 budžetskih meta.

Na visokim školama strukovnih studija, čiji je osnivač AP Vojvodina, u novoj školskoj godini za brucoše je predviđeno 1.079 budžetskih mesta.

broj komentara 0 pošalji komentar