Sećanje na patrijarha Pavla u Šestoj beogradskoj gimnaziji

Patrijarh Pavle bio je učenik Šeste beogradske gimnazije. U znak sećanja na svog učenika, Gimnazija je organizovala izložbu fotografija, radionice i predavanja pod sloganom "Svetlost, ljubav, život".

Ideja Šeste beogradske gimnazije je da se izložbom fotografija, radionicama, koncertima, predavanjima, posetiocima približi čovek koga će istorija pamtiti po mislima, vrednostima za koje se zalagao i koje je živeo, ali i delima zbog kojih je Beograđanima bio najdraži sugrađanin.

Patrijarh Irinej je na svečanoj akademiji u Šestoj beogradskoj gimnaziji rekao da je patrijarha Pavla odlikovalo smirenje i krotost.

"Bio je čovek i ostao do kraja života čovek", istakao je Irinej.

Podsetio je da je živeo jednim najobičnijim ljudskim životom.

"Sve što je mogao da uradi za sebe i što mu je bilo potrebno nikad od drugih nije tražio, sam je to radio. Ostalo je poznato 'budimo ljudi'. To za njega nije bila prazna reč ili obična rečenica, on je tako i mislio", rekao je patrijarh Irinej.

Dani patrijarha Pavla u Šestoj beogradskoj gimnaziji traće do 27. maja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво