Apel da se pomogne korisnicima Prihvatilišta za odrasle

Naredne godine mogla bi konačno da počne rekonstrukcija i proširenje prihvatilišta za odrasle u Kumodražu. Iako je kapacitet 104 lica, u zimskom periodu spas od hladnoće u toj ustanovi pronađe i do 180 osoba bez krova nad glavom.

Veliki problem predstavlja to što mnogi korisnici nemaju nikakva lična dokumenta.

Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću se za pomoć obratilo nekoliko korisnika, zbog čega su on i ministar Zoran Đorđević obišli tu ustanovu.

Pašalić je rekao da bi prema sistematizaciji radnih mesta u toj ustanovi trebalo da radi 68 zaposlenih, a trenutno ih je 44, među kojima su četiri negovateljice, pet medicinskih sestara i jedan lekar.

"Zaštitnik građana će pomoći da osobe koje su smeštene u Prihvatilištu i koje su često bez ikakvih ličnih dokumenata da ih dobiju da bi mogli da ostvare svoja prava", rekao je Pašalić i apelovao da se "pomogne građanima koje često deca ostavljaju na kapiji prihvatilišta", jedinog u Beogradu.

Đorđević je rekao da je Prihvatilište osnovao Grad Beograd, ali da će njegovo Ministarstvo pomoći da se ubrza proširenje kapaciteta, a da će zaposleni u socijalnim ustanovama naredne godine dobiti "dosta veće plate" u odnosu na današnje, a koje će biti određene platnim razredom.

Direktorka Prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković rekla je da je Grad Beograd počeo da rešava problem nedovoljnog kapaciteta Prihvatilišta tako što priprema neophodnu dokumentaciju i da je obećao da će rekonstrukcija početi naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи