Pošli na ekskurziju u jedan hotel, a odveli ih u drugi

Dva autobusa osnovaca krenula su na ekskurziju u Vrnjačku Banju i umesto u hotelu koji su roditelji platili, završili na drugom mestu.

Sedmaci Osnovne škole "Nikola Tesla" išli su na dvodnevnu ekskurziju u Vrnjačku Banju. Ono što su očekivali, međutim, nisu dobili. Za to su saznali u autobusu. Odmah su pozvali roditelje, a oni hotel.

"U hotelu za koji smo mi mislili da idu kažu da oni ne očekuju decu i da su ugovor sa školom raskinuli pre dva meseca. U hotel u koji deca zaista odlaze, očekuju ekskurziju i ne znaju uopšte šta ih pitamo, zašto postavljamo pitanje da li deca tu dolaze", kaže zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ "Nikola Tesla" Milica Gregorić.

Roditelji kažu da agencija tvrdi da je obavestila školu o promeni hotela još 5. aprila, ali da ta informacija nije do njih stigla.

Nezvanično, čak i nastavnici koji su decu vodili na ekskurziju, za promenu su saznali tek kad su krenuli na put.

Gregorićeva navodi da iz agencije tvrde da su hoteli bili iste kategorizacije.

"Mi imamo slike koje su nam deca slala, to nije ono što smo mi platili. Šta je pitanje ko je postavljeno, ko je kriv, ko je odgovoran, ko stoji iza svega ovoga i da li će neko, na kraju krajeva, odgovarati ili će opet biti deci bilo lepo, deca su se super provela. Da, jesu. Neko je dva autobusa napunio sa maloletnom decom i za nas rodtelje ih odvezao na nepoznatu adresu", ističe Gregorićeva.

Roditelji, koji su za ovu ekskurziuju izdvojili 8.700 dinara, kažu da organizacija od početka nije bila dobra. Ispostavilo se da agencija koju su izabrali ne ispunjava uslove, pa je posao još krajem prošle godine preuzela druga.

O izboru se zbog nedostatka kvoruma izjašnjavalo i preko imejla, ali zvaničan dokument o tome kako se glasalo ne postoji.

Deca su se sa ekskurzije vratila u petak, a roditelji čekaju odgovore iz Ministarstva, inspekcije, škole.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво